oppskrift på fyldig grønsakssuppe

supper. noko eg føler me et alt for lite av. enkel, mettandes mat, og ikkje minst billig mat. i ei suppa kan ein bruka nærmast kva ein vil, og det å lage suppe er ei himla god unnskyldning for å bruke opp rester frå andre middagar, eller berre for å renska opp i kjøleskapet. i likhet med forrige oppskrift eg låg ut på bloggen, pastasausen, så lagde eg denne suppa i ein veldig, veldig stor porsjon for å fylla frysaren. det treng derimot ikkje du å gjera, så denne oppskrifta er noko nedskalert.

 

ingredienser:

- 2 gulerøtter

- 2 poteter

- 1 stangselleri

- 1 purrelauk

- 1 lauk

- 2 fedd kvitlauk

- litt grønsaksbuljong (eller kraft)

- fersk eller tørr basilikum

- litt tomatpurè for å få fin farge

- nokre få dråper med trøffelolje (kan sløyfast om du ikkje har, men det er så godt!)

- vatn

- mjølk

- cream fresh (kan sløyfast, men hever smaken!)

- salt og pepper

 

slik kan du gjere det:

1. begynn med å finhakke lauk, kvitlauk og purrelauk. brun dette i litt olivenolje i ein kasserolle. kutt så opp gulerøtene, potene og stangsellerien. legg til side litt av gulerøtene og potetene.

2. hiv så gulerøtene, potetene og stangsellerien oppi kasserollen, la dette surre litt, tilsett vatn (2/3) og mjølk (1/3) så dette dekker grønsakene og eit par cm til.

3. tilsett buljongen, litt tomatpurè, basilikumen og nokre dråper med trøffelolje. la suppen småkoke til grønsakene er møre.

4. når grønsakene er møre, bruk ein stavmikser eller blender og kjør suppa jevn. tilsett så grønsakene du låg til side i punkt 1 viss du ynskjer det.

5. smak til med salt og pepper, og andre krydder viss du ynskjer. server i ein fin tallerken med ein klatt cream fresh og litt krydder på toppen.

 

kva er di favorittsuppe?

 

bloglovin

5 kommentarer

Elefantjenta

26.07.2012 kl.22:48

Åh, den her havna i oppskrifter-bokmerkene mine :D Skal lage en gang jeg har kjøkkenet for meg selv, definitivt.

Jippiyay! Er så mye mer gøy å lage noe når man har noen å lage det TIL :D Skal si ifra til deg når det blir ferdig.

Christina

27.07.2012 kl.11:26

Jeg gleder meg veldig til å smake! OG til å lage- for det skal jeg nemlig.

fotofisk

28.07.2012 kl.00:26

virket utrolig godt. :) var så fin farge på den også. min favoritt er hjemmelaget persillesuppe, faktisk. persille kjørt gjennom blender med smør, fløte og litt ymse gir så fantastisk smak!

Lena Mari

28.07.2012 kl.00:30

fotofisk: åh, høyrtest godt ut! den må prøvast. er så mykje kjekt å lage suppe av!

Julie - lullapus

31.07.2012 kl.11:18

Denne suppen hørtes kjempe god ut! Er ikke så flink å lage ting fra bunnen av... Men hvis jeg først skal lage en suppe fra bunnen av, så tror jeg at jeg vil prøve meg på denne! Den høres så god ut, og enkel å lage!

Skriv en ny kommentar

Lena Mari

Lena Mari

21, Lindås

Nynorsk fotoblogg. Legg meg til som ven, eller følg meg på bloglovin. (eller facebook, hurra!) Alle bilete er tatt av meg, hvis ikkje noko anna er nevnt. ©

Norske blogger
bloglovin
hits